Monday, October 12, 2009

Ne place sportul

Sambata seara, echipa nationala de fotbal a luat-o urat de tot de la sarbi. 5-0 a fost scorul, asta pentru necunoscatori.

Eh, ce au facut romanii dupa infrangerea asta? S-au uitat la tv, unde au vazut toata sleahta de infractori (pardon, oameni de fotbal) care isi fac reclama gratis explicandu-ne de ce au mancat aia bataie. A doua zi si-a intrat in mana Maria-Sa presa sportiva. Tot pentru necunoscatori, presa sportiva din Romania e formata din doua tabloide gen "Libertatea", doar ca gagicile dezbracate din ziarele de sport folosesc o minge de fotbal ca sa acopere ce se poate. Asa ca, dupa o analiza profesionista a situatiei s-a gasit si explicatia pentru mama de bataie pe care ne-au dat-o sarbii. Romania a luat 5 goluri din cauza lui Mutu, frate. Ne-au rupt aia pentru ca miercuri noapte (meciul s-a jucat sambata), Mutu a fost intr-un bar. Unde a stat la masa cu niste pitipoance, pe care se presupune ca le-ar fi dus apoi intr-un loc mai intim. Daca Mutu statea acasa si tragea pe nas, daca se imbata ca porcul la el in sufragerie, daca facea orgii cu nevasta-sa si vecina de la 2 nu era nici o problema. Dar daca a fost intr-un bar este clar: de aia se saluta de 2 zile in piata la Severin cu "high five".

Logica e urmatoarea: "Mutu nu a jucat cu Franta si am facut egal. Dar a jucat cu Serbia si am luat 5. Deci el e de vina"... Ca sa intelegeti, problema la noi nu e ca nu mai face nimeni sport. Nu e vorba ca nu avem terenuri, antrenori sau sali. Nu e grav ca pana si saracii prefera sa isi trimita copilul in Spania decat sa il dea la Deva. De vina nu e faptul ca totul se face doar cu spaga in sport. Nu ne gandim ca Serbia are echipe puternice la baschet, la volei si la polo, ca are un numar 3 mondial in tenis si 2 fete in primele 10 in acelasi sport (da, dar nu sunt in UE fraierii), in timp ce noi am castigat primul titlu mondial dupa 2 ani saptamana trecuta, la scrima. Infrangerea nu are nici o legatura cu orele de sport care nu se mai fac in scoala, cu faptul ca la noi nu exista competitii intre licee sau intre universitati. Toate astea sunt niste tertipuri, niste argumente al caror singur rol este sa ascunda adevaratul vinovat: Mutu.

Pentru azi:

No comments:

Post a Comment