Thursday, November 12, 2009

Influenzavirus A

Ma enerveaza la culme aia care zic "virusul A H1N1". Virusul se numeste "Influenzavirus A", sau "Gripa A" daca vreti, iar H1N1 este subtipul, la fel cum e si H5N1 si multe altele. Nu e o greseala foarte mare, dar arata ca habar nu ai despre ce vorbesti.


De cand fac retele am inceput sa am ciudatenii de genul asta si sa tin foarte mult la utilizarea corecta a cuvintelor. In iunie, la proiectele de licenta, m-am enervat rau pe unul care o tinea una si buna cu "socket ethernet". Nu poti sa spui asa ceva cand tu vrei sa devii inginer in domeniul respectiv.

In fine, frustrarea majora zilele astea e alta. Gripa asta porcina este tot o gripa. Se rezolva stand in casa, incadrat de maldare de servetele si cu Oana facandu-ti ceai (cel putin asa e la mine). Ok, e un nou subtip de virus si poate sa te doara capul un pic mai tare, dar tot gripa ramane. Nu ti se usuca nimic si cade, nu e nevoie de operatie, de tratamente nemaipomenite sau chestii din astea. Da, daca esti nou-nascut sau batran rau (desi am inteles ca aia peste 65 de ani au antivirusi pentru gripa asta), nu e bine sa faci gripa porcina pentru ca risti sa dai coltul. Dar tot asa risti si daca faci gripa normala. Asa ca nu mai suport toti idiotii care poarta masti pe strada (de parca ar ajuta la ceva), toate farmacistele care te interogheaza cand te duci sa ceri un pachet de Halls, toti stupizii care amana meciuri de fotbal sau mai stiu eu ce alte evenimente ca sa "opreasca pandemia". Oamenilor, e gripa, nu ebola.

Luati de aici, sa va fie de bine:

1 comment:

  1. pe bune ai avut porcina???:))
    vezi k in romania fac astia vaccine=))

    ReplyDelete