Thursday, April 7, 2011

A venit primavara, dar degeaba

Doua mici observatii despre natura umana pe care le-am facut in ultima saptamana. Nu o sa comentez, doar o sa descriu faptele:

- Franta, UK si USA hotarasc sa intrevina in Libia. Se cade de acord asupra unei zone de interdictie aeriana, prin care practic armata colonelului nebun nu mai are voie sa atace rebelii. Conducatorii militari ai acestei operatiuni tin sa explice cu foarte mare grija ca ei de fapt nu iau partea nimanui si ca tot ce vor este ca poporul libian sa poata decide singur. Dupa o saptamana jurnalele de stiri ne explica senin si cu bucurie cum ca "rebelii libieni avanseaza" si au ocupat nush ce oras. Nimeni, dar absolut nimeni, nici pe CNN, nici pe BBC, nici pe TF1, nu se intreaba de ce zona aia de restrictie se aplica intr-un singur sens.

- Astazi s-a organizat la Paris o licitatie pentru un set de manuscrise ale lui Emil Cioran. Nu am fost atent la detalii, nu stiu cine, ce si de ce vinde. Dar am vazut-o pe tanti de la BCU care declara ca ei or sa participe la licitatie si ca vor incerca sa cumpere 5-10 astfel de obiecte. In acelasi reportaj se explica insa ca ministerul culturii din Romania nu participa la licitatie din lipsa de fonduri... Ca fapt divers, sefa de la BCU estima un manuscris la 4-5 mii de euro. Oare cat o plati ministerul lunar pe consumabile? Sau pe benzina ministrului maghiar al culturii romane? Sau, si mai important, cu cati bani o fi participat acest minister la constructia catedralei mantuirii neamului prost?

PS: Eu sunt bine, sanatos, am fost productiv saptamanile astea, am cercetat foarte mult. O sa fiu in Romania saptamana viitoare, deci cu unii dintre voi o sa ma vad in curand.

1 comment: