Thursday, January 14, 2010

Avatar

Discutiile despre filmul asta incep sa fie interminabile. Parca ar fi din nou alegeri prezidentiale in Romania si trebuie neaparat sa fii de o parte sau de alta. "Genial, o noua viziune cinematografica" versus "Scenariu furat, Pocahontas 2"...

Am impresia ca foarte multe persoane au mari probleme in a accepta o parere diferita de cea pe care si-au format-o deja. Cred ca se trage de la net chestia asta, pentru ca oricine isi poate face un blog (drept dovada) sau poate comenta peste tot si asa te trezesti cu tot felul de troli pe care incerci sa ii convingi de chestii banale pe care ei nu le accepta. Etapa a doua e sa incepi sa crezi ca toti sunt niste troli si ca toate chestiile in care crezi tu sunt evidente si ca restul nu le accepta pentru ca sunt prea prosti si uite asa se formeaza cercul.

Dar ca sa revin la Avatar, cu toata discutia asta puerila daca e o capodopera sau nu, daca e copiat sau nu, se pierde din vedere chestia cea mai importanta. Avatar e primul film care nu merita downloadat. E primul film de ani buni incoace pe care trebuie sa il vezi la cinema. Chiar daca ai nush ce plasma magica in sufragerie, chiar daca poti sa il downloadezi cu 100 de mega pe secunda, nu o sa poti sa il vezi acasa in 3D. Si uite asa industria cinematografica se relanseaza in timp ce industria muzicala o arde aiurea cu saituri inchise si cu filtrarea traficului p2p. Poate ca in 10 ani o sa putem vedea filme in 3D in fotoliu, poate ca in 50 o sa avem si camere din alea ca in Star Trek unde joci in propriul film. Dar pana atunci o sa scoatem banutii ca sa mergem sa vedem Avatar. Urmeaza Alice in Wonderland.

Pentru un final de saptamana calm:

No comments:

Post a Comment